Başkanımız, Narenciye İşçileriyle Bir Araya Geldi

Millet İttifakı Kozan Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk sabahın erken saatlerinden itibaren narenciye bahçelerinde çalışan işçileri ziyaret ederek, kolaylıklar diledi.

Çalışanlarla sohbet eden Kozan Belediye Başkanımız Musa Öztürk, "Narenciye işçilerimizin narenciyemiz üzerinde büyük bir emeği ve alın teri var. Her zaman işçi ve emekçi vatandaşlarımızın yanındayız." dedi.

Kendisinin bir üretici olduğunu ve narenciye işçilerinin hangi şartlarda çalıştığını çok iyi bilenlerden olduğunu belirten Başkanımız, Sezon başında fiyatların istenilenden çok düşük olduğuna da değinen Başkanımız, "Kozan narenciye bölgesi, Limon 16 sene önce 700 liraydı. Washington 500 liraydı. Şimdi ne? Ben de üreticiyim. Hafif bir dolu vurdu dediler, alın götürün gözüm görmesin dedim. Ben birinci sınıf mal yetiştiririm. Valla 40 kuruşa mı geldi. 45 kuruşa mı geldi bilmiyorum. Üstelik geçen yıl da dolar 3400 liraydı. Şu anda 5500 TL Ne kadar enflasyon olmuş ve değer kaybetmiş. Her şey sıfırlanmış. İnşallah sezon başında istenilen yerde olmayan fiyatlar sezon sonuna doğru iyi giderde en azından ürününü bekleten üreticimiz hem de işçilerimiz verimli bir sezon geçirir. Hasat sezonunun tüm çiftçilere bereket ve bolluk getirir hem üreticilerimiz hem de çalışanlarımız bu hasat sezonundan memnun kalırlar" diye konuştu.

Başkanımız, 'Köylü ve çiftçimizin alın terlerinin tam karşılığını alabilmeleri, ürünlerini gerçek anlamda değerlendirebilmeleri için mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Narenciye ilçemiz için önemli bir üründür. Narenciye işçilerimizin çalışma şartlarını ve yapmış oldukları işin kıymetini çok iyi biliyoruz. Sabahın erken saatlerinde kalkarak narenciye bahçelerine geliyorlar. Üreticilerimize ve çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Narenciye işçiler Millet İttifakı Kozan Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk'e 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde başarılar dilediler.