19 Eylül Gaziler Günü Kozan'da törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ilçemiz Kozan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören, Hükümet konağı bahçesindeki Atatürk anıtına  Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Şehit Aileleri ve Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu ,Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Kozan Şube Başkanı Mutlu Dağlı ile Siyasi partilerin temsilcilerinin çelenk sunmasıyla  başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Dernek başkanı Fikret Topçu,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kutlamalar, her iki derneğin ziyaret edilmesiyle devam etti.

Kaymakam Gürçam ve Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Protokol üyeleri, Yiğenoğlu sokaktan yürüyerek Şehitlikteki programa katıldı.

Yolda İnkılap ilkokulu öğrencileri protokol üyelerini Türk Bayrakları ile karşıladılar.

Tören kapsamında  şehir mezarlığındaki Garnizon ve Polis şehitlikleri de  ziyaret edildi.

Kabirlere bırakılan karanfiller ve okunan dualar ile buradaki etkinlik sona erdi.

Kozan Belediyesi Düşler alemi Sosyal Tesislerinde  Kozan Belediyesi tarafından  Şehit yakınları ve aileleri ile Gazilere öğle yemeği verildi.

Yemekte bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Şehit ailelerimizi ve Gazilerimiz bizim göz bebeklerimizdir.Onların haklarını asla ödeyemeyiz.10 yıl boyunca sizlerle hep beraber olduk.Bundan sonrada sizlerle hep beraber bir arada olacağız."dedi.

Yemek sonrası tekne turu düzenlenmesi ile son buldu.

Haber Tarihi: 19.09.2019