Başkan Özgan “En Büyük Hayalimiz Kozan Kalesi”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Kozan'da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi.

Arıkan Konağı'nda gazetecilerle, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde bir araya gelen Kazım Özgan, gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. Eleştirinin kişi hak ve özgürlüklerine müdahale edilmediği sürece çok iyi bir şey olduğunu ifade eden Özgan, yapıcı eleştirinin kendileri için verimli olduğunu ve yol gösterici olduğunu söyledi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, seçim öncesinde verdikleri vaatlerin içerisinde de bulunan Kozan Kalesi'nin bir konsept olarak değerlendirilmesi ve tarih turizme kazandırılması noktasında hazırlanan projenin kurulda olduğunu ifade etti. Kuruldan geçtikten sonra kaynak bulunarak Kozan Kalesi'nin restorasyondan geçeceğini bölge, iç ve dış turizm için Kozan'ın büyük gelir elde edecek bir potansiyele sahip olacağını söyledi. Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay gibi illerin tarih ve doğa turizmi açısından bir bütün olarak değerlendirilerek, geleceğe yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Başkan Kazım Özgan, Kozan'ın daha iyi kalkınabilmesi için; iyi tarıma, tarih turizmine ve ekolojik turizme yönelmesi gerektiğini vurguladı. Bu üç unsurun Kozan'ın kalkınmasında büyük etken olacağını ifade eden Kazım Özgan, bu konuların altyapısının Kozan'da mevcut olduğunu, değerlendirildiğinde her şeyin daha güzel olacağını söyledi.

Başkan Özgan, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda basın mensuplarının sorduğu soruların hepsine tek tek cevap vererek ,Hep birlikte, Kozan'ın kalkınması adına çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Tarihi: 10.01.2020