BELEDİYEMİZDEN  MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİ

BELEDİYEMİZDEN MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından kışın serada yazın ise açık alanda mevsimlik çiçek üretim çalışmaları devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde üretimi yapılan soğukluk, ipek çiçeği, yaprağı güzel,reyhan, petunya, medine gülü, cıtlık, balıkağızı, muz çiçeği, begonya, telgraf çiçeği gibi mevsimlik çiçeklerin üretimi ile Kozan'ın birçok mekanında dikilmeye başlanan rengarenk bitkiler yetiştiriliyor. Binlerce bitkinin aşılandığı üretim merkezinde park, bahçe, yol kenarı gibi peyzaj alanlarında kendi yetiştirdiği bitkileri kullanan Belediyemiz, böylece hem maliyeti düşürüyor, hem de bakımlı parkların yer aldığı bir ilçe haline geliyor.

Üretimlerin tamamı belediyenin kendi seralarında gerçekleşirken, yaz aylarında yetiştirilen bitkilerin yanı sıra kış aylarında üretilecek çiçekler ile yemyeşil bir Kozan olacak. Her bölgeyi ayrı bir bitki grubu ile düzenlemeyi hedefleyen park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri, farklı tür ve yapıda bitkileri konunun uzmanı personeliyle yetiştirerek, Kozan'ın yeşiline yeşil katıyor.

Daha yeşil bir Kozan için çalışmaların artarak devam edeceğini dile getiren Başkanımız Kazım Özgan, "İlçemize daha fazla yeşil alan kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz Bitki üretim tesisi ile ağaç, çalı ve mevsimlik grubu olmak üzere çok çeşitli bitki türünü yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunların bütününe bakıldığında ise Kozan Belediyesi olarak hem istediğimiz her türlü bitkiyi üreteceğiz hem de ciddi anlamda bir tasarruf elde etmiş olacağız." Dedi.

Haber Tarihi: 11.09.2019