Binlerce Kozanlı iftar sofrasında buluştu

Belediyemiz tarafından geleneksel hale getirilen halk iftarında binlerce vatandaş aynı sofrada buluştu.

Cuma Pazarı alanına kurulan dev iftar sofrasında, yaklaşık 5 bin vatandaş birlikte oruç açtı. Belediye Başkanımız Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen İftar programına Adana Büykükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Timur Konuk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Sırkıntı, Kozan Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce vatandaş için kurulan iftar sofrasının hazırlıkları saatler öncesinden tamamlandı. Alanda kurulan platformdan Bengütürk Televizyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile canlı iftar programı yaptı. Kur’an-ı kerim okunmasıyla başlayan programın konukları Belediye Başkanımız Musa Öztürk ve Türk Diyanet-Sen Kozan Temsilcisi Mehmet Karaköse oldu. Başkanımız ilçedeki belediye faaliyetleri hakkında izleyicilere bilgi aktardı. Programın ilerleyen saatlerinde program sunucusu sanatçı Arif Nazım ilahi ve ezgiler okudu. Dakikalar öncesinden masalarda yerlerini alan vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açtı.

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğuna vurgu yapan Başkanımız, “Mübarek Ramazan-ı Şerif’i birlikte uğurlamak için düzenlemiş olduğumuz halk iftarına katılan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Huzur içerisinde hep birlikte nice Ramazan aylarına kavuşmak ümidi ile tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

İftarın ardından sahneye çıkan Akdeniz Mehter Takımı vatandaşlara konser verdi.

Haber Tarihi: 16.07.2015