BİNLERCE VATANDAŞ MİTİNG ALANINA AKIN ETTİ

Millet İttifakı Kozan Belediye Başkan Adayımız Musa Öztürk'e ilk mitinginde binlerce vatandaş miting alanına gelerek sahip çıktı.

İyi Parti İlçe Başkanı Veysel Sırıkıntı ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu'nunda katıldığı Varsaklar Mahallesi Güneri yolu üzerinde yapılan ilk mitingde Başkanımız, miting alanına coşkulu kalabalığın karşılaması ile geldi.

Program meclis üyelerinin tanıtımına müteakip Başkanımızın yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatan konuşması ile başladı. Başkanımız, "Bu bölgenin bir kısmı Varsaklar bir kısmı Çanaklı. Şimdi şunu çok iyi bilin haklı olarak vatandaşımız Güneri ve Sırkıntı Caddesi'nin büyükşehire ait olduğunu bilmiyor. Biz bu bölgede altyapıyı aldık çevre yoluna kadar getirdik. Ne yaptılar biliyormusunuz bizi durdurdular. Dediler ki sizin göreviniz değil bizim görevimiz. Buyurun siz yapın. Hala yapacaklar. Ondan sonrada eleştiriyi biz alıyoruz. Halbuki Büyükşehir Yasası'ndan doğan eksiklikten dolayı vatandaşımız bizi biliyor. Görevini yerini getirmeyen ise büyükşehirdir. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Bugüne kadar sustum sustum bundan sonra susmayacağım. Tüm eksikleri ve yanlışları sizlerle paylaşacağım. Şunu mutlaka bilin ara sokaklar bize ait. Caddeler büyükşehre aittir." Dedi.

Kozan'ın imar planına değinen Başkanımız, "Koskocaman Kozan'ın taa rahmetlik Ersan Hoca'dan kalma 25 bin kişilik bir şehir planıyla, biz Kozan'ı teslim aldık. 2,5 senede Kozan'ın imar planının hepsini yaptık. Ben reklamı seven bir insan değilim ne yapıyorsak Allah'ın rızasını kazanmak için yaptık. Buradaki üç mahallemizde muhtarlarımız bilir, 120 sokakta çelik asfalt yaptık. Bu mahallelerimize 3 tane park yaptık." Şeklinde konuştu.

25 KM YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI DÖŞEDİK

25 km yağmur suyu hattı döşediklerinin altını çizen Başkanımız, "Kötü komşu insanı hacet sahibi edermiş bizde ne yaptık biliyormusunuz? Bu altyapı için gerekli 1200'lik devasa borular kullanılmakta bunu da büyükşehrin vermesi ve yapması lazım. Bize sadece 3200 metre boru verdiler. Peki biz 25 km yağmur suyu drenaj hattı döşedik. Ne ile yaptık. Arkadaşları çağırdım. Bu borular şantiyede üretilir mi. Üretilir dediler. Ham maddesini tespit ettik, analizini yaptırdık. Şantiyemizde şimdi hepsini yapıyoruz. Yüzde 70'i tamamlanan bu bölgemizin kalan kısımları da tamamlayacağız." Dedi.

BATAKLIĞI TEMİZLEYİP, HASTALIĞI BİTİRDİK

Başkanımız, "Kozan'ın 50 tane parkı var 35'tanesi atıl vaziyetteydi. Uyuşturucu kullananların mekânı olmuştu. Bayanlar gidemiyordu.  Şimdi ise bayanlarımız yürüyüş yapıyor. Rahatsız eden var mı? Hadi bir rahatsız etsin haddine düşmüşse. Atatürk Parkı'nın içerisinde bir havuz vardı. Birde baraj kapağını da kapatmışlar su sirkülasyon yapmayınca masa yüksekliğinde çamur ve bataklık olmuş. Son beş senedir Şevkiye hastalığı varmı? burada Tatarcık Sineği varmı? Biz ne yaptık kapağı 3 günde yıkıp, o çamuru deterjanla temizledik ve hastalığı bitirdik." Diye konuştu.

SİZ YETER Kİ YANIMIZDA OLUN

Cadde ve bulvarların büyükşehir hizmet alanında olduğu kaydeden Başkanımız, "Bir yerde bulvar ana cadde denildiği zaman büyükşehir aittir. Bu Güneri ve Sırkıntı Caddesi'nden dolayı bana beddua etmeyin edilmesi gereken yere edin. Ama merak etmeyin bu bölgeyi de Zeydan Beyle kısa zamanda halledeceğiz merak etmeyin. Siz yeter ki yanımızda olun" dedi.

DOĞALGAZ'IN MUKAVELESİNİ KİM İMZALADI

Kozan'a Doğalgaz getirilmesine de değinen Başkanımız, "Doğalgaz'ın mukavelesini kim imzaladı. Belediye meclisinden yetkiyi alan kim. Aramızda belediye meclis üyeleri var. Yetkiyi alan benim. İmzalayan benim. Yüzde 10 pazarlık yapıp doğalgazdan karı belediyeye aktaranda benim.  Hiç iş bilen ile bilmeyen bir olur mu?" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ile Kozan'ı hizmetlerle buluşturmaklarını kaydeden Başkanımız, "Zeydan Beyle konuştum ASKİ'ye ödenen su parasında ilk üç ay içerisinde kademeli olarak yüzde 30 ucuzlayacak. Hayırlı olsun. 40 senedir ikinci kabem dediğim Kozan'a hizmet ettim. Allahın izni sizlerinde teveccühü ile devam edeceğim. İyi durum sıkı durum 31 Mart'ta bizimle olun" diye konuştu.

Sosyal Yaşam Merkezi ile 1200 kadının meslek edindiğini ve 15 mahalleye mahalle konakları yapacaklarını da kaydeden Başkanımızın konuşması  sık sık 'En büyük başkan bizim başkan' sloganlarıyla  kesildi.

Haber Tarihi: 12.03.2019