KARACAOĞLAN HEYKELİ YENİ YERİNDE

Kozan Belediyesi tarafından Dönemin Kültür ve Turizm bakanı Atilla Koç'un katılımı ile 2007 yılında Hastane kavşağında açılışı gerçekleştirilen,2017 yılında sökülerek atıl vaziyette bırakılan Karacaoğlan heykeli Kozan Kent Müzesi bahçesine tekrar dikildi.

Dönemin Kültür ve Turizm bakanı Atilla Koç'un katılımı ile 2007 yılında Hastane kavşağında açılışı gerçekleştirilen ve  2017 yılına kadar hastane kavşağında bulunan Karacaoğlan Heykeli yerinden sökülmüş, atıl vaziyette Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bırakılmıştı.

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan'ın talimatları doğrultusunda atıl vaziyette bekletilen Karacaoğlan Heykelinin bakım ve onarımı yapılarak Karacaoğlan Kütüphanesi yanında bulunan  Kozan Kent Müzesi bahçesine yerleştirildi.

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan; " Çukurova bölgesinin yetiştirdiği ve Feke ilçesine bağlı Gökçeli mahallesinde doğan ve ünü Tüm Türkiye'ye yayılan  önemli bir değerimiz olan Ünlü halk ozanı  Karacaoğlan'ın heykelini yıllar önce dönemin Kültür ve Turizm Bakanımızın da katılımı ile hastane kavşağında açılışını yapmıştık. Ancak aradan geçen uzun zaman sürecinde heykel yerinden sökülerek atıl vaziyette belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde bekletiliyordu. Kozan Belediyesi olarak önemli değerimiz olan Karacaoğlan'ın heykelinin yeniden tadilatını yaparak Karacaoğlan halk kütüphanesi  ile Kozan Kent Müzesi bahçesindeki alana diktik ve çevre düzenlemesini de gerçekleştireceğiz"dedi.

Haber Tarihi: 31.07.2019