Kozan'da 'Öğretmenler Günü' kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kozan'da kutlama programı düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan resmi program, Özden Kültür Merkezinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Eğitimci Hüzeyfe Fındık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kozan Belediyesi tarafından öğretmenlere karanfil dağıtılan programa Kozan Kaymakamımız Şafak Gürçam, Belediye Başkanımız Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Yeşil, İlçe Emniyet Müdürümüz Mehmet İyim, Garnizon Komutanımız Binbaşı Ahmet Eroğlu, kurum ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başkanımızdan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Musa Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün , modern Türkiye'nin oluşturulmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğüne ve çağdaş bir ulus olabilmek için eğitimin yaygınlaşması gerektiğine inandığını belirtti. Atatürk'ün  "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözlerini hatırlatan Başkanımız, şunları kaydetti:

"Başöğretmenimiz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır"

Bizler, öğretmenlerimizden çok şeyler öğrendik.

Bu vesile ile, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize meslek hayatlarında başarılar, mesleğini yıllardır büyük bir özveri ile sürdüren veya emekliye ayrılan öğretmenlerimize, sağlık, mutluluk ve uzun bir ömür diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Haber Tarihi: 26.11.2018