Kozan'ın Meşhur Ciğercileri Zabıtanın Denetiminden Geçti

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilçe merkezindeki ciğerci esnaflarını denetledi.

Türkiye genelinde marka haline gelen meşhur Kozan keçi ciğerini satan esnaflar, Belediye Başkanımız Musa Öztürk' ün talimatları yönünde Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince denetimden geçirildi. Zabıta ekiplerimiz ciğer satışı yapılan iş yerlerinde temizlik, hijyen ve yasal mevzuat kapsamında sağlık koşullarına uygunluk incelemeleri yaptı. Belediyemiz Zabıta Müdürü İzzet Kunt sık sık yaptıkları denetimlerde amaçlarının vatandaşa sağlıklı ve lezzetli ciğer satışının sağlanması olduğunu söyledi.

Zabıta ekiplerimizin denetimleri hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Musa Öztürk; "Vatandaşımıza verilen hizmetleri kontrol ederek, güvenilirliğini sağlamak Belediye olarak en önemli görevlerimizin arasında yer alıyor. Kozanımızın en meşhur lezzetlerinden Kozan keçi ciğerinin satışını yapan esnaflarımızı sık sık denetimlerden geçiriyoruz. İşletmelerimizin hijyen denetimlerini yapmak, satılan malların sağlığa uygun koşullarda muhafaza ediliyor olmasını kontrol etmek bizim vazifemiz. Yaptığımız genel denetimlerin sonucunda iş yerlerinin büyük oranda mevzuata uygun olduğunu gördük. Esnaflarımıza bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediyemiz zabıta ekiplerinin denetlemelerine gıda maddeleri üreten ve satan iş yerleri ile devam edeceği belirtildi.

Haber Tarihi: 25.09.2017