Portakal Çiçeği Festivalinin Bir Adımı Kozan’da Yapılacak

Bu yıl Adana'da 5-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek  olan Portakal Çiçeği Festivalinin bir ayağın Kozan'da yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediye başkanı Zeydan  Karalar Kozan Belediye başkanı  Kazım Özgan'ı ziyaret ederek ilçenin sıkıntıları noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette yolların bir an evvel yapılması ve Tarih ve turizm değerlerinin değerlendirilmesi noktasında çalışmalar yapılması istenen ziyarette  ilçenin tarihi ve turistik mekanlarında incelemelerde bulundular.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar ilk olarak Kozan Belediyesini ziyaret  etti.Burada bir dizi görüşmelerin ardından Kozan Kalesi,Arıkan Konağı ile Mustafa Kemal Sokakta incelemelerde bulunuldu.Karalar Her yıl Nisan ayında yapılan Portakal Çiçeği Festivalinin bir ayağının Kozan'da yapılması için çalışma yapılması için talimat verdi.

Karalar Kozan Kalesi gibi tarihi yerlerin turizme kazandırılması için Adana Büyükşehir Belediyesi Üniversiteden akamedisyenler ile çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Adana Büyükşehir Belediye başkanı Zeydan Karalar'a  kilim ve tapan bıçağı hediye etti.

Ziyaret sonrası Karalar ve Özgan ilçenin tarihi ve turistik mekanları olan Kozan Kalesi, Arıkan Konağı, Tarihi Mustafa Kemal  Sokak ile tarihi mekanları ziyaret ettiler. Heyet daha sonra Anavarza Antik Kentini de ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Ziyaretler sırasında Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan ilçenin tarihi ve turistik mekanları noktasında Başkan Karalar'a bilgi verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan daha sonra Anavarza antik kentinde incelemelerde bulundu.

Haber Tarihi: 29.01.2020