Tarihi Kozan Kalesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Tarihi Kozan Kalesi ve çevresi yaz aylarında ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarihi Kozan Kalesi, ilçede bulunan tarihi noktaları özelikle yaz  aylarında  ziyaret eden çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kozan Kalesi ziyaretlerinin ardından eşsiz Kozan manzarası eşliğinde ilçenin yöresel tatlarının başında  bulunan menengiç kahvesi içme fırsatını da ihmal etmiyorlar.

Yaz aylarında Kozan'daki tarihi noktalara ve mekanlara ziyaretlerin artığına dikkat çeken Belediye Başkanımız  Musa Öztürk tarih turizmine ilgi duyanları kozana davet ediyor.

Kozan kalesinin buram buram tarih koktuğuna dikkat çeken Başkanımız  geçmişini görmek ve anlamak isteyenlerin ömürlerinde en az bir defa medeniyetler şehri Kozan'ı gezmeleri gerektiğini ifade etti. Başkanımız; malumunuz yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcaktan bunalan bir çok vatandaşımız serin mekanlarda zamanlarını geçiriyorlar. Son yıllarda ilgi görmeye başlayan tarihi Kozan kalemiz ve etekleri serinlemek isteyen vatandaşlarımızla dolup taşmaktadır. Kozan kalesine çıkan vatandaşlarımız kozan manzarası eşliğinde menengiç kahvesi de içmeyi ihmal etmiyorlar elbette. Öte yandan binlerce yıl tarihe sahip olan ilçemiz bölgemizde Tarsus'tan sonra en eski tarihe sahiptir. Son yıllarda hayata geçirdiğimiz projelerimiz sayesinde ilçemizdeki tarihi alanlarımızın ve mekanlarımızın değerleri ortaya çıkmaktadır. Projeler kapsamında hazırladığımız gezi rehberimiz ile birlikte tanıtım filmlerimiz sayesinde ilçemize dışarıdan turist gelmeye başlamıştır. Bu ve bunun gibi gelişmeler bizleri mutlu etiği kadar ilçe ve bölge esnafımızı da mutlu etmektedir." dedi.

Haber Tarihi: 29.06.2018