Turunçlara Bakım ve Yenileme

Kozan Belediyesi Tema Vakfı işbirliği ile caddelere turunç fidanı dikimi yapıldı.

Karacaoğlan mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerindeki kuruyan yada çeşitli sebeplerle yok olan ağaçların yerine turunç fidanları dikilerek eksik kalan yerler tamamlanarak mevcut ağaçların da bakımları yapıldı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptığı açıklamada; "Tema Vakfı Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz'in talepleri sonrasında Kozan'ımızın simgesi olan Turunç ağaçlarının belirli alanlara dikimi için çalışma başlattık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz mevcut parklarımızda da Turunç Ağacı dikimi başlattı. Mahmutlu Mahallesi Tepe Parka 20 adet Turunç Ağacı dikimi yapıldı. Yine Hasan Hüseyin Soydan Caddesi'nde her ne kadar büyükşehir sorumluluk sahasında olsa da "Kozan Bizim Kozan" düşüncesiyle il-ilçe sorumluluk alanı ayırımı yapmadan gerekli desteği veriyoruz. Hedefimiz yeşil bir Kozan oluşturmaktır."diye konuştu.

Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren Kozan Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz şunları söyledi:"Kozan'ımızın simgesi haline gelen ve caddelerimizi süsleyen Turunç Ağaçları çeşitli nedenlerle zaman içerisinde bir kısmı yok olmuş. Tema olarak belediyemizden eksilen ağaçların yerine yenilerinin dikilerek oluşan gediklerin tamamlanması talebinde bulunmuştuk. Talebimize olumlu yanıt veren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın talimatı sonucunda Park Bahçeler Müdürlüğünün temin ettiği fidanlar ve personelleri ile birlikte gerçekleştirdikleri dikim etkinliğine destek verdik. Cadde boyunca belediye personellerince 70 adet turunç fidanı dikildi. Önümüzdeki günlerde Irmak ve Saimbeyli Caddelerindeki boş yerler de fidan dikilerek tamamlanacak. Vatandaşlar olarak ilçemizin simgesi haline gelmiş bu güzellikleri korumak ve sahip çıkmak hepimizin görevi. İlçemizi ziyarete gelen misafirlerimiz için çok güzel görüntüler oluşturan turunç ağaçlarını daha da yaygınlaştırmak ve yeni caddelere farklı çeşitler yerine trafikte görüşe de engel olmayan bu ağaçlarla renklendirmek görsellik olarak ta şehrimize değer katar.

Kozan'ımızın çehresinin güzelleşmesini sağlayacak olan bu etkinliği gerçekleştiren Kozan Belediyesi Başkanı Kazım Özgan'a, faaliyeti bizzat yerinde bulunarak gerçekleştiren Park Bahçeler Müdürü Fatih Ateş ve personelleri ile Tema gönüllüsü arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Haber Tarihi: 22.11.2019