Başkan Özgan:“Sporcularımız ilçemizin tanıtımı için bir elçi”

Başkan Özgan:“Sporcularımız ilçemizin tanıtımı için bir elçi”

Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Ferdi Boks şampiyonasına Kozan ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin 60 ilinden Yaklaşık 900 sporcunun bir araya geleceği şampiyonada Milli takım seçmeleri ve Avrupa hayali kuran boksörler Kozan’da ağırlanacak.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer ÇintImar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Kürşat Gültekin basın toplantısı ile turnuvayı kamuoyuna duyurarak bölgede ilke imza atılacağını belirtti.

Tarihi Arıkan konağında düzenlenen basın toplantısında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam sporcuların aynı zaman bir turizm elçisi olduğunu aktararak tarihi ilçenin tanıtımında büyük rol oynayacağını söyledi.

Kozanlı Milli Boksör Fatih Öztürk’ün girişimleri ile başlayan ve Kozan Kaymakamlığı ve Kozan belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikle ilgili konuşan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam , “Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’dır. Yakın zamanda kaybettiğimiz bir boks antrenörümüzün ismini ilçemizde yaşatacağız. Ben bu anlamda, kendisine rahmet diliyorum. Ailesine ve tüm boks camiasına da sizlerin vesilesiyle başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Şampiyonamız 31 Ocak Pazartesi günü başlayıp, 6 Şubat Pazar günü sona erecek. İlçe olarak; Kaymakamlık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, belediyemiz, emniyetimiz, sağlık teşkilatımız bir bütün olarak yaklaşık bir haftadır bu şampiyonanın huzurlu ve güzel bir şekilde geçmesi için gerekli planlamaları ve çalışmaları yapıyoruz. Bu organizasyonla birlikte, ilçemize 900 kişinin gelmesini bekliyoruz. Şuan tüm konaklarımız ve otellerimiz doldu.  Gerekli tedbirleri almış durumdayız. Özellikle konaklama konusunda ilçemizdeki bütün kamu ve özel konaklama tesislerini seferber ettik. Ben şampiyonanın sporun ruhuna uygun bir şekilde sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde ilerlemesini temenni ediyorum” dedi.

Şampiyonanın Kozan'da yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintımar ise "Bu organizasyonların sayısını artırmak için elimizden gelen çabayı şampiyonadan oluşacak milli takımlarında uluslararası arenada Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edeceğine şüphem yok. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve şampiyonanın başlayacağı günü bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Özgan:“Sporcularımız ilçemizin tanıtımı için bir elçi”

Türkiye'de ilçelerin dışında birçok ilin bu tür organizasyonları yapmak için zorluk çektiğini ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Bu organizasyon Kozan adına gurur verici. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kozanlı olduğumuzu bu şampiyona da göstereceğiz. Buradaki en önemli konuda Kozan’ı tanıtmak. Çünkü, Türkiye'nin dört bir köşesinden sporcular Kozan’a gelecek.  Ben milli boksörümüz Fatih Öztürk kardeşime de bu organizasyonu yapılmasında emeği ve desteği olduğu için ayrıca teşekkür ederim. Bu fikri ilk ortaya atan Fatih kardeşimiz oldu. Yapılan görüşmelerin ardından bu organizasyonu Kozan'a verdiler. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçemizde en iyi ev sahipliği ile sporcularımızı ağırlayacağız " ifadelerini kullandı.