Başkan Özgan; Yerli malı kullanımı ile kalkınmalıyız

Başkan Özgan; Yerli malı kullanımı ile kalkınmalıyız

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yerli Malı Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayarak, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını” kutlayarak yerli malı kullanımının önemine değinip Yerli malı kullanımı ile kalkınmalıyız dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan;“Ülkemizin bağımsızlığının korunmasının en önemli yolu, ekonomik gücünü elinde bulundurmasından geçer, kendimiz üretirsek, ülkemizde üretilen ürünleri tüketirsek bu ülke güçlü bir ülke olur. Dünyamız büyüdükçe tüketimin arttığı, insan ihtiyaçlarının fazlalaştığı gerçeği ortaya çıktı. Hızlı bir tüketimle dünyanın bir çöp yığını haline gelmesinin önüne geçmek amacıyla bilinçli tüketim alışkanlığı edinmemiz de kaçınılmaz oldu. Tüm bu sebeplerden dolayı ülkemizde üretimi arttırmak, kendi ülkemizde üretilen ürünlerin öncelikle alınmasını sağlamak gibi konuların ekonomik bağımsızlık adına ne denli önemli olduğu örnekleriyle karşımıza çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında üretimin ve tarımın değerini insanlık olarak bir kez daha kavramış olduk. Kozan’ımızda üreticinin desteklenmesi adına Kozan Belediyesi olarak birçok projeler ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz.”

Kozan’da yetiştirilen, üretilen ürünleri köylümüzden, esnafımızdan yerli halkımızdan alarak Sosyal Yaşam Merkezimizde dolum ve paketlemesini yapıp “Yöresel Ürün Satış Merkezimizde” satışını gerçekleştirmeye aynı zamanda ilçemizde üretilen yaklaşık 30 çeşit ürünün dolum ve paketlemesini yaparak e-ticaret yoluyla (www.kozanyoresel.com) tüm ülkeye satışı yapmaya başladık. Aşevimizde kullandığımız bakliyat ve diğer ürünlerinin Kozanlı üreticiden alınması ve bu yolla üreticinin desteklenmesi noktasında da önemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızı arttıracak ve yerli üretimi destekleyecek projeler üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz, kendi kendine yetecek kapasiteye sahip bir ülkedir. Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle bunu bir kez daha vurguluyor; tüm halkımızın, üreticilerimizin ve yatırımcılarımızın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.