KOZAN BELEDİYESİ YENİ BİNASI PROJESİ TANITILDI

KOZAN BELEDİYESİ YENİ BİNASI PROJESİ TANITILDI

 

Kozan Kent Konseyi Yürütme toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın ev sahipliğinde Dağılcak’ta yapıldı.

Gündemde Genel kurul hazırlıklarının yanı sıra Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Mimar Yaşar Gök yeni Belediye Binası projesinin sunumunu yaparak tanıtımını yaptı.

 Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine Kozan Belediyesi olarak mevcut Belediye binası karşısına Kapalı halin bulunduğu alanda yapmayı planladığı ve Projesi hazırlanan Yeni Modern belediye binasının projesinin tanıtımı yaptı.

Başkan Özgan burada yaptığı konuşmada; 135 bin nüfuslu bir şehre gecikmiş bir proje,hayata geçmesi lazım.Kozan Belediyesinin mevcut binasının karşı tarafından iki adet binamız var o binalar ömrünü tamamlamış binalar onlar ile birlikte kapalı hal’inde kalkacağını söyleyerek yeni binanın buraya yapılacağı söyledi.Binayı yaparken mevcut çınar ağaçlarını da kesinlikle dokunmayacağı ve koruyacağız diyen Başkan Özgan; “Kozan’da asil bir mimari bir yapımız yok.Böyle bir şehirde demokratik yollarla seçilen Belediye kurumunun da bir binası yok.Mevcut binamız 1985 li yıllarda yapılmış ve Deprem yönetmeliğinde çürük.Kozan Devlet Hastanesi yıkınla binasından daha kötü bir bina.Analiz yapılsa kesinlikle yıkım diyecekler.Bu sadece Kozan Belediyesi binası için geçerli değil Kaymakamlık binası içinde geçerli,diğer binalar içinde geçerli.2000 li yıllardan önce yapılan yapılar içinde geçerli.Bu binaların değişmesi lazım.”dedi.

Başkan Özgan Hal Sokak, Üstün sokak ciğercilerin olduğu alanlara çıkışların olacağı bazı bölgelerin trafiğe kapanacağı ve Belediye binasının altına kapalı otopark planladıklarını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli ; “ Yeni Belediye binası projesinin önümüzdeki 20-30 yıllık bir geçmişe bakıp, bugün yapılmak istenen projenin önümüzdeki 20-30 yıla yön vereceğini ön germemiz lazım. Ben bu projeyi destekliyor ve sizlerden de desteklemenizi  bekliyorum. “dedi.

Tüfekli; “Bizler Kent konseyi olarak tarihi bir binada görevimizi devam ettiriyoruz. Kozan devamlı kuzeye doğru gelişiyor. Bizler bugün Belediye binasının yer seçimi ile ilgili hepimizin görüşü ortak bir şekilde olumludur. Çünkü Belediye binası eğer kuzeye giderse tıpkı aşağı yukarı çarşıdaki esnafların mağduriyeti ticari hayatın ölmesi aynı yapı Irmak Caddesi Saimbeyli caddesinde de meydana gelecek. O yüzden buradaki yerinde dönüşümün Belediye binasından başlaması etrafındaki diğer binaların örnek olacağı için hepimiz tarafından yer seçimi için en ufak bir soru işareti yok.”diye konuştu.