Kozan Belediyesinden halka açık Narenciye Bahçesinde İlk Hasat

Kozan Belediyesinden halka açık Narenciye Bahçesinde İlk Hasat

Belediye Başkanımız Kazım Özgan 15 yıl önce kamulaştırarak satın aldığı 7 dönüm narenciye bahçesini halka açtı. Bahçede bulunan mandalina, portakal ve limon ağaçlarından hasatı mahalle sakinleri yaparak narenciye ihtiyacı olan herkes bahçeden meyvesini aldı.

Cumhuriyet mahallesinde bulunan 7 dönüm narenciye bahçesi 15 yıl önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından belediye adına alınarak kamulaştırıldı. Görev yaptığı dönemlerde bahçelerin park bahçeler müdürlüğü tarafından bakımı yapılan ve bölgenin ata tohumu narenciyelerinin yetiştiği bahçede 2 yıldır halka ücretsiz dağıtan Kozan belediyesi bu yılda bahçedeki narenciyeleri mahalle sakinleri ile birlikte ilk hasatı gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinden ihtiyacı olan ve narenciye bahçesi olmayan ailelere ücretsiz verilen portakal, mandalina ve limonlar vatandaşın yüzünü güldürürken çocuklar hem eğlendi hem de meyvelerini yediler.

Belediye Başkanı Kazım Özgan yıllar önce ilçenin coğrafi işaret ile lezzeti tescillenen Kozan Portakal’ını Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesine kamyonla götürerek ilçenin doğal lezzetlerine dikkat çektiklerini kaydederek ilçede belediyeye ait narenciye bahçesini halka açık hale getirdi. İlçede limon portakal mandalina ihtiyacı olan herkesin ücretsiz bu bahçeden ihtiyacı kadar meyve alabileceğini ve halk bahçelerinin sayısını arttıracaklarını kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan “ Belediyemize ait 7 dönümlük narenciye bahçesinde çeşitli meyveler bulunuyor. Bunlar ata dede tohumu ile dikilmiş organik ürünler. Burası daha önceki dönemlerde atıl vaziyetteydi. Biz geldik ve buranın düzenlemesini yaptık, ağaçların bakımını gerçekleştirdik. 15 yıl önce satın aldığımız narenciye bahçemiz şimdi halkın ücretsiz meyve bahçesi. İlçemizde yetişen portakalımız ve narenciye ürünlerimiz lezzeti ile fark oluşturan ürünler. Halkımıza hayırlı olsun. bu bahçelerimizin sayısını arttırarak meyve girmeyen ev kalmasın istiyoruz. Halkımız bahçemizden ücretsiz meyvesini alabilir” dedi.

Vatandaşlar ve çocuklar bahçeden kendi meyvelerini hasat ederken mutlu olduklarını ifade ederek belediye başkanına bu güzel proje için teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Kazım Özgan bahçede kendide limon ve portakal hasatı yaparak ailelere dağıtırken etkinliğe belediye başkan yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, İYİ Parti Kozan İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı, Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve belediyenin müdürleri de eşlik etti.