ÖZGAN: KOZAN TARİH VE TURİZM MERKEZİ OLACAK

ÖZGAN: KOZAN TARİH VE TURİZM MERKEZİ OLACAK

Kozan Oral Arslan Gençler Ferdi Boks şampiyonasının ardından bahar ve yaz döneminde festivallere hazırlanıyor.

Kozan’da  30 Ocak- 6 Şubat tarihinde düzenlenen Oral Arslan Gençler Ferdi Boks Şampiyonası için bin kişilik sporcu kafilesine ev sahipliği yapmasının ardından bahar ve yaz dönemi için festival ve turizm etkinlikleri ile ilçenin kapılarını turizme açıyor. 

Tarihi kent Kozan spor, doğa ve tarih ile marka şehir olma yolunda ilerlerken İlçe Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve ilçe kurum müdürleri ilçede düzenlen başarılı boks şampiyonasının teşekkür kahvaltısında bir araya geldi. Yerel ve ulusal 70 televizyon kanalının haber programına ve yüzlerce dijital medya ile Kozan’ın tanıtımına sporla büyük bir tanıtım sağlandığını kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ilçenin bu yıl 26-27 Mart Portakal çiçeği festivalinin bir ayağının Kozan’da yapılması, 2 Haziran Kozan Kurtuluş etkinliklerinin coşkuyla ilçenin turizmde hedef büyüttüğünü kaydetti.

Tarihi Arıkan Konağında ilçedeki kurum müdürleri ve basın mensupları ile bir araya gelen Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, ilçede ilk kez gerçekleşen şampiyonanın ilçe tanıtımına büyük katkı sunduğunu ifade ederek “ esnaflarımızdan kurum müdürlerimize gelen misafirlerden hiç şikayet almadan güzel bir ev sahipliğine yapmanın gurunu yaşıyoruz. Hem ilçe ekonomisinin kalkınması hem de tanıtımı adına güzel bir çalışma oldu. Adana İl Gençlik ve Spor müdürlüğümüz başta olmak üzere, Milli eğitim müdürlüğümüz, Kredi yurtlar kurumu, belediyelerimize ve tüm emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

Milli Boksör Fatih Öztürk’ün büyük emeği ile Federasyon ile yapılan çalışmalar sonucu ilk kez ilçede böyle büyük bir organizasyona imza atıldığını kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan,  Kozan’ın tanıtımı açısından gelen misafirlerin memnun kalması ve esnafın güler yüzü ve ilçe protokol üyelerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

“Kozan Festivaller kenti olma yolunda ilerliyor”

Kozan’ın kendine özgü bir çok değeri doğası, tabiat parkı, Dünya Geçici miras listesinde bulunan Anavarza Antik kenti, kalesi ve narenciyesi ve tarihi dokusu ile açık hava film platosu olduğunu kaydeden Başkan Özgan “ Bu yıl 26-27 Mart’ta Portakal Çiçeği festivalinin bir ayağını ilçemiz de yapılacak, 2 Haziran Kozan’ın kurtuluşu için coşkulu bir program hazırlıyoruz. Kozan’ın festivaller, tarih ve turizm merkezi olması için Beypazarı, Safranbolu, Mardin  gibi örnek bir ilçe olması için yoğun bir proje çalışması içindeyiz. Bu organizasyonda emeği geçen halkımıza ve kurumlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz” diye konuştu.  

Milli Boksör Fatih Öztürk ise bir çok spor müsabakasının ilçede yapılması için bu organizasyon sonrası taleplerin arttığını kaydetti.

İlçe Gençlik Spor Müdürü Kürşat Gültekin’de başarılı organizasyonun ardından bir çok spor müsabakalarının ilçede gerçekleşmesi sporcuların yoğun bir talebi olduğunu söyledi.