Şehit Kaymakam Saim Bey mezarı başında anıldı

Şehit Kaymakam Saim Bey mezarı başında anıldı

Kuvayı Milliye kahramanı Şehit Kaymakam Saim Bey, 101. ölüm yıldönümünde Kozan Garnizon şehitliğinde bulunan mezarı başında anıldı.

 

Tufanbeyli'den Osmaniye’ye kadar bulunan bütün şehirlerin kurtuluşunda önemli rol oynayan Kuvayı Milliye kahramanı Saim Bey, 101. ölüm yıl dönümünde inkılap ilkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı ile mezarı başında anıldı.

Anma programına; Kozan Belediye Başkan Vekili Soner Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Arif Dağlı, Adem Saygıcak, Ruhi Gül, Süleyman Şenoğul ile Kozan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Söğüt ve birim müdürleri, şehit yakınları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İnkılap İlkokulu, Şehit Kaymakam Saim Bey’in ölümünün 100. yıl dönümünde mezarı başında anma programı düzenlemiş, okul yöneticileri ve öğretmenler bunu her yıl yapmak için karar almışlardı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da inkılap ilkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Şehit Kaymakam Saim Bey mezarı başında düzenlenen anma programı ile anıldı.

Saim Bey'in hayatının okunduğu programda, öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile Saim Bey'in mezarını sardılar. Saim Bey’i rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden çocuklar; şiirler, ilahiler okuyarak, dua ederek Saim Bey’i andılar. Okunan Kur'an-I Kerim'in ardından Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz başta Saim Bey olmak üzere, tüm şehitlerimiz için dua etti.

Kozan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Söğüt; "Bu organizasyonu gerçekleştiren İnkılap İlkokulu müdürümüz Sayın Turan Pazarcı’ya, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Kozan Belediye Başkanı’mız Sayın Kazım Özgan, 2010 yılında yazar Yusuf Delikoca’nın Saim Bey kitabını bastırmış ve ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtmıştı. Başta Saim Bey olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Okul Müdürü Turan Pazarcı; "Kuvayı Milliye kahramanımız Şehit Kaymakam Saim Bey’i ölümünün 100. yıl dönümünde mezarı başında anmıştık. Öğretmen arkadaşlarımızla anma programını her yıl yapmak için kendi kendimize söz vermiştik. Şehit kaymakam Saim Bey’i ölümünün 101. yıl dönümünde de mezarı başında İnkılap İlkokulu olarak andık. Bundan sonraki yıllarda da anacağız.  Emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını feda eden Şehit Kaymakam Saim Bey nezdinde, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Anma programı, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılarak sona erdi.