3 Bin Kişiye Aşure dağıttık

3 Bin Kişiye Aşure dağıttık

 

Kozan Belediyesi muharrem ayı münasebetiyle 3 bin kişilik aşure dağıttı.

Belediye Aşevi Müdürlüğü personelleri tarafından 3 bin kişilik kâselerde hazırlanan aşureler Hoşkadem ,Büyük Cami ve Hoca Ahmet Yesevi, camilerinde vatandaşlara ikram edildi.

Kozan Belediye Başkan yardımcıları her iki camide de cami cemaatine aşurelerden ikram etti.
Yapılan açıklamada “Kozan Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bugünde muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuyoruz. "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Âşura Günü Muharrem'in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bizlerde bugün Kozan Belediyesi olarak hemşerilerimizle beraber belediyemiz aşevi tarafından hazırlanan aşurelerimizin tadına bakmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”Cami cematine aşurelerden dağıttık” denildi.

Aşure ikramından yararlanan vatandaşlar Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’a ve Kozan Belediyesine teşekkür ettiler.