Ankara’da Kozan Belediyesi Rüzgarı

Ankara’da Kozan Belediyesi Rüzgarı

Ankara Altınpark Fuar alanında 8-11 Aralık tarihleri arasında yapılan 1. Adana Tanıtım Günlerinde Kozan Belediyesi’nin açmış olduğu Yöresel ürünler stanttı en fazla ilgi gören stant oldu.

Ankara’da ki Kozanlıların akın ettiği stant’ a Kozan Belediyesi Yöresel Ürünler, Çukurova’nın bereketli topraklarından yetişen nadide lezzetleri başkente taşıdı.

Stantı gezen başkent Ankara da ki Kozanlılar ve Adanalılar “Yöresel ürünleri zaten biliyorduk, muhteşem lezzetler var. Kozan Belediyesi ve Başkan Kazım Özgan’ı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.” sözleri ile düşüncelerini dile getirdiler.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yöresel Ürünler projesinin önemini; “Bu ürünler arada kimse olmadan direkt üreticiden alınıyor. Köylü kadınlarımızın eski usul yaptığı reçeller, steril bir şekilde paketleniyor. Besin değeri çok yüksek olan Karakılçık bulgurumuz da yine köylüler tarafından bizim için üretiliyor. Bütün ürünlerimizi Kozanlı hemşehrilemiz üretiyor. Umut ediyorum ki Yöresel Ürünler çok daha büyüyecek ve bundan kazanç sağlayan vatandaşlarımız çoğalacaktır” diye konuştu.

Başkan Özgan ayrıca Kozan tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek “Kozan çok kadim bir şehirdir, sadece lezzetleri ve doğal güzellikleri ile değil tarihi ile de çok önemli bir yere sahiptir. Karasis, Kozan ve Anavarza başta olmak üzere bölgemiz birçok kaleye ve tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Tarihin derinliklerine inildikçe bölgemizin değeri daha artmaktadır” sözleriyle de Kozan’ın turizm için olan potansiyeline dikkat çekti.

Kozan Belediyesi Standını Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Eski Bakanlardan Halit Dağlı, İmren Aykut, Fatmagül Demet Sarı, Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ve İsmail Koncuk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eski Kozan Kaymakamlarından İzzettin Sevgili,Eski Adana Milletvekili Yakup Budak, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi Ankara il başkanı Fatih Beyazıt, Altındağ ilçe başkanı Muammer Gülap, Eski milletvekili Yakup Budak ile Kozan Ticaret Odası ve Borsası başkanları Mustafa Kandemir ve İdris Çevikalp ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara’da yaşayan Kozanlı ve Adanalı birçok bürokrat ile vatandaşlar ziyaret etti.

Ankara’da ilk kez gerçekleşen Adana Tanıtım Günleri büyük bir ilgi ile sona erdi. Binlerce Ankaralı hem Adana lezzetleri hem de Çukurova kültürü ile yakından tanıştı.