Ermeni mezalimin yapıldığı fırın ziyaretçilere açıldı

Ermeni mezalimin yapıldığı fırın ziyaretçilere açıldı

Kozan Belediyesi tarafından, Kadirli Caddesi üzerinde bulunan Ermeni zulmünü yaşayanların anlattığı ve tarihe ışık tutan araştırmalarının gün yüzüne çıkardığı Ermenilerin mezalim gerçekleştirdiği fırın, Tarih Araştırmacısı, eski Türk Tarih Kurumu Başkanın Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun hazırladığı Türkçe ve İngilizce metin hazırlanarak tarihi fırının üzerine asılarak ziyaretçilere açıldı.

1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kozanlılar 1915 olaylarında birçok Müslüman ve Türkün katledildiği, ibadethanelerinin kurşunlandığı ve fırınlarda Türklerin yakıldığı Kozan’da Ermenilerin zulmünü belgelemek üzere Mezalimin yaşandığı fırını Türkçe İngilizce tabelalarla hazırlayarak ziyaretçilere açtı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ziyarete açılan fırın önünde yaptığı açıklamada “Kozanda birçok fırında mezalim yaşandı. Biri kent konseyinin bulunduğu alanda çıkılmış iki farklı noktada olanda yıkılmış. Son ve tek elimizde kalan bu fırını ziyaretçilere açtık. Ermeniler ve Fransızlar hem suçlu hem güçlü Hocalı katliamını unutup Ermeni ve haçlı lobisi bizi algı ile soykırım yaptığımızı iddia ediyorlar. Bizlerde onların ilçemizde Türkleri diri diri yaktığı tarihçiler tarafından katliamın belgelendiği bu fırını ziyaretçilere açtık. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Hocamız tarafından metin hazırlandı ve Ermenilerin bölgemizdeki yaptığı katliamın yaşandığı fırını Türkçe İngilizce yazılar ile anlatarak ilçemizde ziyaretçilere astık” diye konuştu.

Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Kozan Şube Başkanı Mutlu Dağlı ise Kozan’da Ermenilerin zulümlerinin ve mezalimlerinin yaşandığı biz çocukluğumuzda ailelerimizden Türklerin ve bebeklerin yakıldığını dinledik. Ama kamuoyunda bunu Türkler yapmış gibi lanse ediliyor. Bizde bunu kanıtlamak için bu fırını sembolik olarak düzenledik ve çokta ilgi görüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.