Kozan’ın tescilli yöresel lezzetleri Adana Festivaline damga vurdu

Kozan’ın tescilli yöresel lezzetleri Adana Festivaline damga vurdu

Kozan Belediyesi tarafından ilçenin coğrafi işareti alarak lezzeti belgelenen Kozan portakalı ve markalaşan lezzetleri Kozan Belediyesi festival standında katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Adana’na bu yıl 6.cı düzenlenen Adana Uluslararası Lezzet festivalinde Kozan Belediyesi tarafından kırsal kalkınmayı desteklemek için üretilen yöresel lezzetler ve romanların kamıştan sepetleri festival tutkunlarından yoğun ilgi gördü.

Festival alanına 30 çeşit yöresel ürün ile katılım sağlayan Kozan Belediyesi standı Kozanlı kadınların ürettikleri kantoran, biberiye yağı, tescilli Kozan portakalı lezzetleri, portakal çiçeği reçeli, romanların kamıştan sepetleri festival katılımcılarına sunuldu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan lezzet festivalinde kırsal kalkınmayı desteklemek üreten köylü, bereket üreten topraklar sloganı ile Kozan’ın narenciye kokan bahçelerinin kaynayan kazanlarının üreten çalışan Kozan’a dönüştüğünü belirterek Kozan’da roman vatandaşların ürettikleri kamıştan sepetlerin üretime kazandırıldığını 30 çeşit yöresel lezzetin Kozan belediyesi yöresel ürünler standında satışa sunulduğunu söyledi.

3 gün boyunca yoğun ilgi olduğunu kaydeden Özgan“ pandemi ile birlikte vatandaşlara yöresel organik ürünlere büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kozan Belediyesi yöresel ürünlerin yanı sıra Kozan’ın marka değerleri olan Anavarza Bal ile Kozan Dondurmalarının olduğu stantları da gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.