Başkanımız Muhtarlarımız İle İstişare Toplantısı Düzenledi

Belediye Başkanımız Musa Öztürk ilçenin merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Belediyemiz SODES Düşer Alemi'nde yapılan program Belediye Başkanımız Musa Öztürk'ün konuşması ile başladı. Hizmetlerimizin vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşmasına aracı olan değerli muhtarlarımızın yol göstericiliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkanımız, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Büyükşehir yasasının belediyeler üzerine yüklediği ağır yükün hizmet üretmede belediyeleri zor duruma bıraktığını ifade etti.

Başkanımız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Belediye olarak mahalle ayrımı, parti ayrımı, muhtar ayrımı yapmadan kıt kaynaklar ile elimizden geldiğince hizmet üretmeye çalışıyoruz. Zaten bizim sloganımız "Halka Hizmet Hak'ka Hizmettir" Biz bu slogan ile yola çıktık. Bu sebeple vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerine önem veriyoruz. Kıymetli muhtarlarımız ile sık sık bir araya gelerek muhtarlarımızın problemlerini, şikâyetlerini ve isteklerini dinleyip belediye olarak neler yapabiliriz onun istişaresini yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm parklarımızın düzenli bakımını yaptırmakla beraber ilçeye çok sayıda yeni park kazandırdık. Yaylalarımızda genel temizlik çalışmaları, mezarlıklarımızın bakımları aralıksız devam ediyor. Çanaklı mahallemizde 42, Türkeli mahallemizde 17, Varsaklar mahallemizde 37 sokağı çelik asfalt yaptık. Ağlıboğaz mahallemizin tüm yollarını asfalt yapıyoruz. Bağlar mahallemizin sorunlarını biliyor ve çözüyoruz. Karacaoğlan Mahallemizde 7200 metrekarelik alanda bir park yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bir yandan Yeni park projeleri de hazırlıyoruz. Çünkü biz çocukluğumuzda park falan görmedik. Bizlerin geleceği eğer çocuklar ise yatırımın çoğunu onlar için yapmalıyız." dedi.

10 Yıldır Görevde Olan Arkadaşlar Neden Doğalgazı Getirmedi

Alt yapının medeniyet olduğunu ifade eden Başkanımız, 10 yıldır görevde olan arkadaşlar neden Kozan'a doğalgazı getirmedi. Kozan'ın altyapı sorununu neden çözmedi. Biz kıt kaynaklar ile İlçe genelinde 12 KM alt yapı yaptık. Eskiden yaşanan sel baskınları artık yaşanmaz oldu. Yaklaşık 3 aydır doğal gaz çalışmaları aralıksız devam ediyor. 3 etap da tüm ilçe doğalgaza kavuşacak. Biz laf değil hizmet üretiyoruz. Hizmetin önünde de kimse duramaz dedi.

Akdam - Mansurlu Yolu Bir An Önce Yapılmalı

Yapımına 20 yıl önce başlanan yolun bir türlü bitirilemediğine dikkat çeken Başkanımız, konuşmasında Çukurova'yı İç Anadolu'ya bağlayan yolun tamamlanması halinde Adana-Kayseri arasındaki mesafenin yaklaşık 200 kilometre kısalacağını söyledi.

Yaz aylarında İnderesi yaylasına giden yaylacıların yolun bozuk ve tozlu olması nedeni ile 75 kilometrelik mesafeyi 3 saatte kat ettiklerini vurgulayan Başkanımız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Tarihi boyunca devletine sahip çıkmış bölge halkına devletin de artık gerekli hizmeti getirmesi gerekiyor. Güzergâhında 36 köy yolu bulunan bu yolun temeli 20 yıl önce atılmıştı. Çukurova'yı İç Anadolu'ya bağlayan bu yol tamamlandığında mesafeyi 200 km kısaltırken akaryakıttan da büyük oranda tasarruf edilmesini sağlayacaktır. Yaklaşık 20 kilometresi tamamlanan yolun geri kalan kısmı yıllardır bekliyor. Bu köylerden okullarına ulaşmak için saatlerce yol yürüyen evlatlarımızdan ne kaymakamlar ne savcılar çıkmış ve vatanına devletine büyük hizmetler vermiştir. Ulul emre itaatin, devletine sahip çıkmanın mükâfatını bu yörenin insanları hak etmektedir." Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gerekse Adana Valimiz Mahmut Demirtaş'a bu yolun acilen yapılması gerektiğini ilettim. İnşallah en kısa süre de yapılır da o bölgenin halkı rahat bir nefes alır dedi.

Yeni İş Makineleri Alıyoruz

Mevcut iş makinelerinin yetersizliği hizmetlerini  aksattığını ifade eden Başkanımız, bunun için 30 Trilyon kredi talebinde bulunduk. Buna Bir takım şahıslar karşı gelse de hizmetin önünde kimsenin duramayacağını anladılar. Biz bu kredi ile yeni iş makineleri kazandıracağız belediyemize. Bu sayede kırsal mahallelerimize yapacağımız hizmetlerimiz daha hızlı ilerleyecek.

Yağmurların dinmesi ve baharın gelmesiyle kırsal mahallelerde hizmet atağına kaldıkları yerden devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanımız Musa Öztürk, "Mahallelerimizin bulunduğu alanlarda yapılacak olan yasal düzenlemeler ve belediye hizmetleri konusunda elimizden geleni yapacağız, gece gündüz vatandaşlarımızın emrindeyiz, desteğini esirgemeyen muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanımız Musa Öztürk'ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya belediye başkan yardımcılarımız, kırsal ve merkez mahalle muhtarlarının yanı sıra Belediyemiz birim amirleri de katıldı.

Haber Tarihi: 01.08.2018