Başkanımızdan Şiir Dinletisi

Kozan Koleji'nin düzenlemiş olduğu 'Kozan Koleji Şiir Dinletisi' etkinliğinde  Belediye Başkanımız Musa Öztürk'te Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu 'Zulmü Alkışlayamam' şiirini okudu.

Özden Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve büyük beğeni toplayan şiir dinletisinde şehrin büyükleri şiir okuyup öğrenci ve veliler ise dinledi. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam'ında katıldığı şiir dinletisinde Başkanımızın yanı sıra Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın, Halk Eğitim Müdürü Bünyamin Akbulut, Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, İş adamı Hilmi Baysal, Kemal Altıntaş, Alev Ataş, Ahmet Burak Aktaş, Fadime Sertbaş, Veli İmir ve Azra Tetik'te seçmiş oldukları şiirleri okudular.

EBEDİ MAHSUL ALMAK İÇİN ÇOCUKLARA YATIRIM YAPMAMIZ LAZIM

Duygulu anlarında yaşandığı şiir dinletisinde çocuklara yapılan yatırımın önemine değinen Başkanımız Musa Öztürk, "Bir Çinli düşünür diyor ki; ilk sene mahsur alacaksan mutlaka buğday ekin, 10 sene sonra mahsul alacaksan mutlaka meyve ağaç dikin diyor. Ebedi mahsul almak istiyorsanız eğitme yatırım yapın diyor. Bugün Türkiye'nin sıkıntısı vasıfsız elemanlardır. Bu gençler geleceğin Türkiye'sini inşa edeceklerdir. Onun için bu çocuklarımızı yetiştiren eğitimcilerimizi ve velilerimizi sevgi, saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR

Milli birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkanımız, "Şiirimle sizi bir asır geriye götürdüm. Üstadımız Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızın yazarıdır. Bugünlerde ona çok ihtiyacımız var. İnşallah üstadın dediği gibi bir daha İstiklal Marşı yazılmaz. Ama bizimde ayakta dimdik durmamız lazım. İşte Güneydoğu sınırında şuanda 80 bin askerimiz mücadele vermektedir. Dünyanın ağası Türkiye'yi tehdit ediyor. İnşallah onlarda bir gün Türkiye'nin gücünü göreceklerdir. Kim olduğumuzu bileceklerdir. Biz tarihte 16 tane devlet kurduk. Sizin nasıl kurduğunuzu biliyoruz. Üç tane Kızıldereliyi öldürmekle devlet mi kurduğunuzu zannediyorsunuz. Gelinde görün. Ben dahi bu yaşta bekliyorum. Buyurunda gelin görün. Biz Ortasya'dan beri medeniyetleri de birlikte getirdik. Sizin gibi gittiğimiz yerde insan türünü kazımadık. Nerde o Kızılderililer. Kalkıpta bize insanlık dersi vermesinler. İnsanlık size kaldıysa yuh olsun.  Ekonomik olarak sizi mahfederiz diyerek Sayın Cumhurbaşkanı'na tivit atmakla bu işler olmaz. Biz bu konuda devletimiz ne karar veriyorsa arkasındayız. Hodri meydan" dedi.

Program sonunda katılımcılara birer plaket takdim edildi.

Haber Tarihi: 16.01.2019