Kozan'da 98. Kurtuluş Coşkusu

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü Belediyemizin ev sahipliğinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2 Haziran sabahı 07.15'de 7 pare top atılışı ile başlayan resmi tören, 2 Haziran 1920 tarihinde Sırelif, Bucak ve Sırkıntı kollarından ilçeye giriş yapan milis kuvvetlerini temsil eden Kuva-i milliye çeteleri, eli zincirlerle bağlı Hürriyet Kızı'nı esir olduğu Hoşkadem Camii'nden kurtardı. İşgalin kara günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak minareye Türk Bayrağı çekildi ve ezan okundu.

Belediye Başkanımız Musa Öztürk'ün cami önündeki kurtuluş anıtına çelenk koymasının ardından, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanımız Musa Öztürk günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun büyük bir coşku ile kutlandığını dile getirdi. Tarihte Kozan'da yaşananlara dikkat çeken Başkanımız konuşmasında şu ifadeleri yer verdi: Allah bir daha bu millete kurtuluş savaşı yaptırmasın. Sizler bu topraklar için canlarını seve seve vatan uğruna feda eden kahramanların torunlarısınız.  1919'da işgal edilen Kozanımızı Saim Bey, Tufan Bey, Doğan Bey ve Kozan'ın yerli kahramanları Kuva-i Milliye ruhu ile işgalden kurtarmıştır. Şu anda üzerinde yaşadığımız ve yaşamaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet'in temelleri o günlerde atıldı. Biz bugün buradaysak Cumhuriyet sayesindedir. Allah bir daha bize o günleri göstermesin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor rahmetle minnetle yad ediyorum. Bayramımız kutlu olsun." dedi

Turnuvalarda dereceye girenlerin ödül töreninin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.  Kozan Şehitliğine 'Kurtuluş Yürüyüşü' yapıldı. Burada protokol üyeleri Şehitlerimizin kabri başında dua etti.

Ev sahipliğini Başkanımız Musa Öztürk'ün yaptığı resmi tören programına CHP Adana Milletvekilimiz Zülfikar İnönü Tümer, Kozan Kaymakamımız Şafak Gürcam Garnizon Komutanımız Binbaşı Ahmet Eroğlu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Tarihi: 02.06.2018